top of page

Κύκλος Σεμιναρίων Νοε-Δεκ '14

Επικοινωνία, Σύγκρουση & Θυμός: Μήνυμα χωρίς παραλήπτη;

Στο σεμινάριο αυτό θα ασχοληθούμε αρχικά με την επικοινωνία στις κοινωνικές μας σχέσεις. Συχνά μπορεί να αισθανόμαστε ότι μιλάμε και δεν ακουγόμαστε, ότι δεν περνάμε το μήνυμα που θα θέλαμε και ότι επαναλαμβάνουμε τα ίδια θέματα χωρίς λύση. Τα ζητήματα αυτά θα τα διαπραγματευτούμε αρχικά από θεωρητική σκοπιά. Στη συνέχεια με βιωματικό τρόπο θα μιλήσουμε για πιο λειτουργικούς τρόπους επικοινωνίας, έκφρασης σκέψεων και δύσκολων συναισθημάτων και διαχείρισης θυμού και σύγκρουσης.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 1 Νοεμβρίου

Ώρα: 11:00πμ-14:00πμ

Τα σεμινάρια απευθύνεται στο ευρύ κοινό καθώς και σε φοιτητές και ειδικούς ψυχικής υγείας. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Όνειρα: Τι θέλουν να μας πουν;

Στο σεμινάριο αυτό θα παρουσιάσουμε συνοπτικά τις βασικές θεωρητικές προσεγγίσεις της ψυχολογίας για τα όνειρα και τη σημασία τους. Θα απαντήσουμε σε ερωτήματα όπως: Γιατί έχουν αξία τα όνειρα μας; Πώς μπορούμε να τα αποκωδικοποιήσουμε και να τα νοηματοδοτήσουμε; Στο βιωματικό μέρος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν πάνω σε ένα δικό τους όνειρο και να ακούσουν «τι θέλει να τους πει».

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 15 Νοεμβρίου

Ώρα: 11:00πμ-14:00πμ

Τα σεμινάρια απευθύνεται στο ευρύ κοινό καθώς και σε φοιτητές και ειδικούς ψυχικής υγείας. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Εγκυμοσύνη, Τοκετός & Λοχεία: Σκέψεις & Συναισθήματα σε μια περίοδο αλλαγών

Σε αυτό το σεμινάριο θα μιλήσουμε για τις σκέψεις και τα συναισθήματα που προκύπτουν στην εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία. Θα αναφερθούμε στις διάφορες αλλαγές που παρατηρούνται εκείνη την περίοδο όπως: στους οικογενειακούς ρόλους, στο σώμα και την εμφάνιση της γυναίκας και στη σχέση του ζευγαριού. Στο βιωματικό μέρος του σεμιναρίου θα δοθεί χώρος στις συμμετέχουσες να μοιραστούν προσωπικούς προβληματισμούς, ανησυχίες και προσδοκίες.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 6 Δεκεμβρίου

Ώρα: 11:00πμ-14:00πμ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γυναίκες που προετοιμάζονται ή διανύουν περίοδο εγκυμοσύνης ή λοχείας.

Εισηγητές: Βίου Μαρία, Σύμβουλος, MSc & Κυριαζοπούλου Έλενα, Ψυχολόγος.

Τόπος: Πορταριάς 22-24 Αθήνα (μετρό Πανόρμου).

Κόστος σεμιναρίου: 20 ευρώ/ ειδική τιμή για φοιτητές και ανέργους 10 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα 210-6994675/6948593934 ή να στείλετε email στο info@mariaviou.com


bottom of page